Malovanka, Strahov a nová AI


Po dlouhé době, kdy to s projektem Pražského Citybusu vypadalo všelijak, můžu s radostí oznámit, že tvorba mapy pokračuje směle dále a to plně v mé režii. Čili plány mapu hodit na hřebík jsou definitivně zažehnány. 
Proto se dnes můžeme podívat na další hotové části mapy a také na něco, co nám po ní bude jezdit. 


V první řadě asi uvedu Malovanku, kde byly dokončeny domy v ulici Bělohorská, také doplněna zeleň a stejnojmenná restaurace



Modelově též chyběly objekty na Hládkově a podél spodní části Myslbekovy ulice. To je nyní napraveno. 



Dále bylo třeba dodělat koleje Strahov a budovy patřící ke strahovskému tunelu. Na samotné konečné Stadion Strahov je pak ještě nějaká ta práce potřeba.




Pro zdárné dokončení mapy linky 143 je tedy zapotřebí dodělat okolí Vaníčkovy ulice, což by nemělo být tak složité. 
Poté dojde na nějakou tu optimalizaci a závěrečné testování, které bude probíhat za přítomnosti AI tramvají od Misaloka, které jste mohli vidět již v předchozích novinkách. 

Ovšem to není zcela vše. Misalok nezahálel a připravil pro mapu ještě jednu nebo spíše dvě třešničky. Konkrétně jde o rozšíření AI vozidel v podobě dvou městských busů - SOR NB12 a NB18





Hádám tedy, že do letních prázdnin by mapy mohla teoreticky spatřit světlo světa. Do té doby ale plánuji ještě minimálně dvě novinky (oznámení o dokončení po modelové stránce a pak nějaké to video se vší parádou).

Komentáře

  1. Anonymní2/4/19 12:06

    Půjde zprovoznit sor i pro vlastní jízdu na linkách?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je spíš otázka na autora busů - Misaloka. Ale jelikož jde o vozidla, která byla tvořena primárně jako AI, tak o tom pochybuji. V menu pro výběr vozidel je určitě nenajdete.

      Vymazat
  2. Can i have the map now please?

    OdpovědětVymazat
  3. Dle mého názoru by SOR (NB 12, NB 18) nebyl vůbec špatný nápad
    Myslím si, že tyto autobusy OMSI 2 chybí

    OdpovědětVymazat
  4. A kdy to vyjde do OMSI 2??

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, hele mohl by autor Misalok udělat z AI modelů autobusů SOR NB12 A NB18 i normální řiditelné autobusy. Kvalita modelu je dobrá už teď, tak jen trochu skriptů a je to. Protože co já vím tak maqal moc nepokročil a marty a daniel už to neďelají takže bych to ocenil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, trocha skriptů? Pokud má bus za něco stát, tak to chce naopak pořádnou dávku skriptu. :-D Nicméně, jak už jsem uváděl, autobusy byly tvořeny pro účely AI, čili jsou okleštěné o řadu prvků.
      To ale nemění nic na tom, že řiditelnou verzi bychom brali asi všichni. ;-)

      Vymazat
    2. To určitě :D ale scriptů tam je dost

      Vymazat

Okomentovat